Animal Farm!

Tjabba, Tjena, Hallå!
Sophie här. Håller just nu på och läser boken Animal Farm. Vi har fått i uppgift på engelskan att läsa ut den sen skriva en liten uppsats kring den. Tror nog det kommer gå bra eftersom boken faktiskt är bra. Handlar om en liten bondgård med en masaa djur. Man få följa deras äventyr efter de bestämt sig för att kasta ut Mr. Jones, bonden,  ur sitt egna hus. De vill minsann styra gården för sig själva. En del intriger i boken, konstigt nog är grisarna de som är smart och tar alla besluten.
Fick hela No uppg skickad till mig, så nu känner jag att jag har mer koll på den uppg, skönt !
Ska väl titta till psykologi uppg med och läsa igenom papper, har valt att göra ett fall om sjukdomen Border Line, lär nog bli intressant.

Dagen känns för övrigt ganska seg! Ska väl ta mig ut tror jag och gå runt, det blir skönt.

Skriver senare om något dyker upp :) / Sophie

Darin Junior!



HAHA, ett klipp på min lille hamster när han springer omkring på min säng, so sweet!

Har precis kollat klart på "Enchanted", mys film. De har ju mixat ihop en massa disney filmer till en. Den var bra faktiskt, med McDreamy som biroll :D
Håller på och ladda hem The hills som tjejerna tjatar om hela tiden om att det är så bra, så får väl ta och titta på de. Verkar väldigt ytligt men bland funkar ju de ^^
Laddar också hem första säsongen av L word, har sett en hel del på TV. Så nu har jag tänkt att kolla igenom alla säsonger, riktigt bra serie faktiskt :)

Ska väl sova nu, typ snart :)

Peace to y'all /Sooophie

Styl plus - Imagine That!



Är visst på blogg humör idag xD
Iaf, denna låt, ahhhh! Säger bara, SOMMAR! Vilka känslor den lockar fram i mig, gaah underbart!
Alla resor med tjejerna <3<3

"Everybody move your body now
Forget about the blue day
Everybody move your body now
Tomorrow is a good day"



Och denna- Dandy Warhols - We used to be friends!
Theme song till Veronica Mars jag tittar på ^^

Darin Junior!

image18 image19

Min lilla hamster , ahh!!! Har haft den ett halvår nu :), om inte mer.
Du är den sötaste lille man kan ha :)
Var bara tvungen att lägga upp dessa små söta bilder på min lille :D

Plugg, plugg, plugg!!!

Ahh idag har typ hela dagen gått bort, pga av mitt dåliga dygn jag håller uppe. Vaknade inte förens två :O
Har därför inte hunnit uppleva denna dag än ^^
Känner att det finns massor jag borde gör, t.ex PLUGG. Har massor med uppgifter som ska vara klara snart nu efetr lovet och jag borde vara motiverad för att göra de, men ändå får jag den där känslan i magen av att jag inte orkar och att det kommer bli så svårt. Men jag vet att när jag väl kommer igång med arbetet går det alltid bra, bara det att jag måste få igång mig själv!
Har en NO uppg, inte så svår. Man ska typ skriva om ett land och deras resurser och en massa annat, så ett fakta arbete har vi där. Engelska, man ska läsa en bok, sen skriva en analys kring de plus att NO uppg. vi har ska vara skriven på engelska med. So, mediabevakning. Man ska välja en etnisk konflikt i något land sen skriva om de. Har inte riktigt förstått mig på den uppg. är så därför kan jag inte förklara den så bra.



En bild på en helt vanlig frukost till kära mig :) I like avokado^^

Andra bilden; haha i know, i'm a freak, men jag gillar solrosfrön :O

xoxo



Har kollat klart på alla 13 avsnitt av den bästa serien på länge, Gossip Girl.
Bara introt ger mig rysingar, haha^^ Serier is the shit, så är det bara. De passar i alla lägen- när man är göad. ledsen, uttråkad- ALLT!
Har också laddat hem första säsongen av Veronica Mars, and I like it :)

Nattblind

image13Igår gick jag till stan för att träffa min underbara kompis Takosh, vi gick runt på stan och kolla in utbudet i alla affärer. Gah, finns så mycket man vill ha som är så snyggt, men miljonär är men inte.
Vi var inne på Intersport som hade öppnat, fanns massor med erbjudanden. Takosh köpte sig en riktigt snygg mysdress, byxa och tröja, very nice.
Vi gick runt och sedan till Café M där vi satte oss och tog en riktigt god milkshake. Vi satt och snacka om allt, som vanligt, från himmel till jord. Berättade om min underbara skola jag hittat som jag vill gå efter gymnasiet.

På tal om den skolan, måste bara säga att det känns så rätt. Har kännt mig ganska skoltrött på sistone och det tror jag beror på att jag inte har haft så starka mål på framtiden. Jag vet ju vad jag vill bli och så men jag har inte vetat hur jag ska gå till väga med allt för att nå mitt drömyrke. Men som ett tecken ifrån självaste Gud igår hitta jag denna hemsida, blir verkligen helt hype när jag tänker på de.
Först studera i Sthlm ett halvår, lära känna folk, sen resten av utbildningen får man spendera i den underbara staden New York. Kan de bli bättre? hmm...
Att få ha hittat mitt nästa mål i livet känns väldigt bra iaf, och den känns inte omöjlig heller. Vill ju verkligen fortsätta utbilda mig efter gymansiet men har inte hittat något som passar jättebra, men nu dök ju detta upp ^^

Iaf, på stan med Takosh. Det var riktigt nice, har inte hunnit träffa henne så mycket på lovet.
Gick hem sen, jätteskönt att gååååååå, det behövs. Man rör sig för lite nu för tiden. Är det inte datorn är det TV:n ^^ Men detta ska det bli ändring på.

image9Idag, vakna av att bror, Georges, kom plingandes på dörren. Så vaknade runt tolv tiden.
Senare gick vi ner till stan. Ville copycata Takosh med mysdressen, så jag drog till Intersport och köpte en jag med.
Orka motstå 150 för ett nice klädset, mycket värt :)
 


Leylas pojkvän är spårlöst borta, men inte blåmärkena han lämnat på hennes rygg. Hennes mamma som förr besteg barrikaderna låtsas inte se. Den ende som ser klart är Moe, en färgblind bilmekaniker som Leyla ibland träffar på en undangömd plats ovanför järnvägen.
Deras samtal blir en framkomlig väg, ett sicksack mellan lek, lögn, tillit och växande kärlek.

Kom hem sen då mamma påminnde mig om att det var en teater på Elsas, Nattblind hette den. Så jag och Georges cyklade ner till stan och gick på teater. Den var bra, dock bara en timme men den höll måttet:) Det var genrepet vi gick på men fullsatt var det.
Riktigt mysigt med teater faktiskt, verkligen en levande känsla när man går.

Sitter hemma nu, uppkopplad på trådlöst internet, så skönt. Ingen jäkla sladd som är ivägen ^^

Berghs school of communication, next?

Idag satt jag och kollade in olika universitet som finns här i Sverige. Gick ifrån journalistik till fotolinjer som fanns på olika ställen i Sverige, fanns ju verkligen mycket att välja på.
Men sen hitta jag en litet guldställe.

http://www.berghs.se/page/314

Check it out ;)

Här har vi en skola som verkar helt underbar. Den linjen jag vill ta heter,

Bachelor of Arts Degree in Media and Communications, State University of New York, College of Old Westbury,

och då pluggar man ett halvår i Sverige, sen resten av terminerna, 2 1/2 år, studerar man i NEW YORK. Jag svimmade nästan av när jag läste de, NY liksom, min älskade drömstad. Känns helt overkligt att denna linje ens existerar, jag vill så otroligt mycket, känns som mig till 100%!


What u doin'. mooovin'!

Yeah, idag blev det flyttdag!
Vaknade relativt tidigt och började packa. Chockande nog gick det väldigt fort, blev runt fem fulla lådor.
Stort tack till min bror och hans kompis Hampus som hjälpte att bära alla saker över till mitt rum hos mamma.
Med hjälp av två stora kundvagnar gick det fort, och vi var klara efter ca 2 timmar.

Så nu sitter jag här i mitt kära rum igen, med en massa flyttkartonger och ska börja packa upp. Har saknat alla mina goda affisher som sitter på väggarna :)
Om cirka en vecka kommer ju fransoserna, ser fram emot de som fan. Ska ta emot en tjej som heter Alix. Min franska lärare var ju så orolig när jag sa att jag bodde hos min bror och att hon skulle bo med oss, men nu har jag ju det fixat^^ Hon är ju trots allt bara 16 år, ä nog bäst att hon har en vuxen i bilden under resans gång.

Ikväll blir det Gossip Girl, kan inte sluta titta på den serien!
Den har allt, intrigerna, skämten, kärleken, gahh allt! Längesen jag blivit så fast på en serie, fast One Tree hill i hjärtat för alltid :)
Who am I? I never tell....... xoxo/ Gossip Girl. Yeah!!!

Peace / Sophie

Påskafton i all ära, eller?

Okej, så idag är det självaste påskafton- dock har jag inte känt av den där känslan av pirr i magen som jag fick som liten. Lite synd, var alltid så kul när man fick de ^^

Dagen har bestått av god påskmat och en hel del GODIS!

Till kvällen blev det påskmässa i kyrkan, har gjort det till en tradition att gå kyrkan, mycket trevligt.

Okej, så för en månad sen flyttade jag till min bror, kändes då som den bäst idén just då. Men denna månad har varit både bra och dålig. Vi är ju trots allt syskon. Men det har blivit så att vi båda har fått tagit på oss vuxen roller mot varandra och det har resulterat i en hel del bråk, inte bra.
Så efter en hel del diskussioner har vi båda kommit fram till att det är för mitt bästa att jag flyttar hem till mamma igen. Även fast det inte funkade för henne och mig inne har det faktiskt, tro det eller ej, förändrats en hel del på denna månad. Jag har kommit till insikt med hur mycket jag saknar henne och vilka bra sidor hon har i sig. Jag tror min mamma behövde denna månad till att tänka till och det känns som om det kommer bli bättre här hemma.

Studenten är 2009, alltså bara runt ett år kvar till jag är klar med min utbildning, så då blir det ADIOS Linköping, HOLA Stockholm. Så det är bara att hålla ut denna tiden, men tror det kommer bli bra här hemma.

Peace/ Sophie

Lååååååångfredag

Ineed att det har varit en långfredag idag asså. Somnade väldigt sent igår, runt 3-4 sådär :O Men var ändå pigg vid 10 slaget sen på morgonen. Så då var det bara att gå upp och med det menar jag att gå fixa sig på toaletten sen sätta på den vackra dator.
Har tankat hem yttligare en massa progam; Grey's Anatomy och Gossip girl. Så blev det lite filmer med.
Men jag har faktiskt inte varit lat hela dagen idag.
Jag och bror var duktiga, vi har städat och diskat i lägenheten, så nu ser den bra ut igen ^^

Kollade precis klart på filmen "Sidney White" med Amanda Bynes. En collage komedi som är en kopia av disney filmen Snövit typ. Helt okej film, den var underhållande :)
Precis sånna här collage filmer, ytliga, roliga, inte direkt någon mening, film. Det är sånna filmer jag jämt faller för och fråga mig inte varför. Det är alltid en känsla den får fram i mig, det där collage livet och high school grejen i USA, känner alltid en så jag-vill-uppleva känsla av de.
Har alltid varit så facinerad av alla filmer som; Mean girls, American Pie, 10 orsaker att hata dig, Cinderella story, John tucker must die etc.
Låter säkert jävligt ytligt och töntigt att jag facinerar mig av deras liv, men det är så jag känner, hmmm!

Har på sistone funderat mycket på framtiden. Vad
vill jag göra efter studenten? Vad vill jag bli? Vad har jag för mål?
Allt känns bara så mycket. Jag vill ha en bra karriär och ett jobb som jag kommer brinna för men det känns som om man mäste göra så otroligt mycket innan man kan nå sina mål.
Efter studenten skulle jag vilja studera, helst på journalist linjen i Stockholm och nu på sistone skulle jag jätte gärna vilja gå en linje som har foto som inriktning. Jag vill utbilda mig och sedan få en stadig karriär på någon tidning eller någor liknande media.
Men ibland känner jag bara att jag kanske klarar mig utan utbildningen, liksom den ligger ju ändå på 4-5 år. Kanske jag borde testa att försöka ta mig in på en arbetsplats ändå, jag är ju ändå ganska skillad.
Att bli journalist i framtiden är min högsta dröm, att få skriva om saker som betyder, att få träffa folk, vilket underbart liv.
Jag är ju trots allt stenbock och vi vet ju alla att det är de mest framgångsrika stjärntecknet.

Ahh! Ja, framtiden skrämmer, men den kommer krypande in på en sakta men säkert.
18 år och redo för livet, eller inte? Har inte ens kunnat smält in att jag är så kallad vuxen nu....

Nu blir det film, eller någon mysig serie.. hmm??
Och imorgon blir det PÅSKÄGG, Mums med godis, I'm such a child^^

Peace / Sophie

Det är ju trots allt skärtorsdag!


Idag är det skärtorsdag vilket innebär att alla små barn ska gå utklädda till små påskkärringar och påskgubbar. Så var det är jag var liten iaf. Satt hela dagen och ritade fina små kycklingar och skrev Glad Påsk på små fina kort, jag gick verkligen in för det. Hade på mig den ultimata utstyrseln och gick sedan runt gård till gård med mina kompisar och ringde på dörrar. Det gav mycket godis kan jag säga och lite pengar om man hade tur ^^

Men nu förtiden tror jag tiderna har ändrats, vågar ens föräldrarna släppa ut sina barn och låta de ringa på främlingars dörrar? Har vi blivit ett sånt våldsamt samhälle att vi inte kommer låta våra barn vara ute och uppleva det vi en gång fick uppleva? Svårt att tro!

Men eftersom jag bor i det lilla området Ryd och barnen här är väldigt framåt fick jag iallfall uppleva påskkärringar iår. De kom några små flickor, utklädda, med sin bror, som inte var utklädd, och plingde på.
Dock hade inte jag eller min bror något sött att ge de, så det blev småmynt för alla.
När min bror skulle ge de pengarna räckte den äldsta pojken ut pengarna direkt och sa "Jag tar de, jag delar upp, ge mig de". WTF? haha.
Rena rama pimpen var han. Men min bror vad bra nog att ge pengarna till den lilla flickan istället.
Ja, tiderna förändras, men det verkar som om att man kan gå påskärring after all.
Mina barn ska iallfall få uppleva det, (fast jag går nog med de i smyg och kollar läget^^)


Ikväll, får hoppas det är något på tv, annars blir det nog någon film jag tankat hem :)

Peace/ Sophie

It's official



JAG är en musiknörd :O
Och ett stolt sådant!

New blogg

Hej!
Så igår fick jag äntligen min laptop som jag gått och väntat på i över en vecka. Är så nöjd med den, min lilla bettan, känner att jag gjorde ett riktigt bra köp. Så dagen igår bestod av att ladda hem en massa program till datorn och pimpa den totalt.
Idag, vaknade ganska skapilgt, sådär vid 11 tiden. Och nu är kl 12.53, alltså har jag inte riktigt upplevt denna dag. Har kollat på avsnitt 12 på One tree hill, säsong 5, OMG kan jag bara säga :O!
Idag är det ju skärtorsdag, alltså ska man gå påskkärring idag, men tror jag hoppar över det iår ^^ Annars så var det ju faktiskt idag, i den kristna tron, Jesus instiftade nattvarden, då det var hans sista natt med lärljungarna.

image1

Känner starkt att jag vill äta godis nu och jag har rätten till de, det är ju trots allt påsk, liksom den mest godisätande högtiden av de alla. ^^

Skönt med lov nu också, vi fick sluta tidigare än alla andra skolor, vi är ju en fri skola liksom :P Vet inte riktigt än hur jag ska spendera lovet, men jag ska se till att njuta av den och sova ut ordentligt.
Veckan efter lovet kommer ju fransoserna :O Känner mig lite nervös inför de, var ju trots allt ett halvår sen vi såg de. Fast nu är ju vi på hemma plan, så det kommer nog vara mer nervöst för de än för oss ! Men det kommer bli en rolig vecka, indeed.

Skriver in lite senare om vad som hönt under dagen, om det nu kommer hända någor ;)
Peace/ Sophie

Välkommen till min nya blogg!



Tänkte börja mitt första inlägg med en grymt klipp ifrån en av alla min konserter jag varit på ;)

Klipp ifrån Rihanna konserten i Sthlm, den 12/3, FUCK så underbart de var!

RSS 2.0